.

.

tisdag 24 januari 2017

Min dag och brända fingrar


Hej på er. Tisdagen börjar lida mot sitt slut så jag tänkte att jag lägger upp mitt vanliga kvällsinlägg. Idag har jag varit hemma hela dagen. Började med en lååång frukost i soffan.



Efter en stunds slappande gav jag mig på dagens mission - att sätta ihop en hylla från Ikea. Det är en vägghylla som jag ska ha i min garderob, inte upphängd på väggen ännu men nu är den ihopsatt och klar med lådor och allt. Duktig jag är.



Haha arga snickaren ju. Nä men jag tycker faktiskt det är kul att sätta ihop Ikea-möbler så länge man har ordentligt med tid. Tålamodskrävande, men roligt. Det är lite att knåpa ihop och rätt så roligt när man ser hur det mer och mer liknar en möbel för varje steg. Gör det dock helst ensam - då kan man svära bäst man vill när det går dåligt haha. Att bygga en Ikea-möbel med en partner....inte lika kul. Haha.

När jag fått ihop hyllan (och gjort lite annat) så fixade jag mat. Potatis&morötter i ugn som jag kryddade med svartpeppar, rosmarin, salt och hackad vitlök. Serverade med schnitzel (vegetarisk), avokado- och creme cheesekräm samt lite tomater. Gott & nyttigt!

 

Efter middagen fortsatte dagen utan problem... ända till kvällen. Efter att ha borrat i en betongvägg i ca 10 minuter på högsta hastighet utan något större resultat än att komma en cm in i väggen täbkte jag att det var dags att prova ett annat "munstycke" (säger man så??) på borren. Var jag inte tänkte på var att det använda munstycket vad glödhett efter att ha spunnit runt runt i betong i 10 min. Så... jag skulle ta bort det. Med handen (fingrarna). Det var ingen bra idé. Det var så jäkla varmt att fingrarna bara sögs fast i borren = brännskadade fingertoppar. Har ALDRIG tidigare i mitt 23åriga liv fått såna djupa brännskador. Satt med fingrarna i vatten i flera timmar för att det gjorde för ont att ha dem i normal inomhusvärme. Och jag grät. Som ett barn. Brukar aldrig gråta när jag skadar mig. Men det gjorde så förbaskat jävla ont alltså. Wow. Ozcar fick åka i ilfart till Apoteket och köpa bedövningssalva och salvförband. Nu känns det lite bättre, dom är omlagda med salvkompress och bedövande salva. Men wow, aldrig varit med om sån sveda tidigare. Sån otrolig tur i oturen att det är på vänsterhanden OCH att jag bara brände två fingertoppar och inte mer.


Såhär såg det ut på tummen och efter att ha suttit i isbad med fingrarna i någon timma. Grymt svullen fingertopp och helt vitt (irl ser det helt kritvitt ut, inte lite gråvitt som när man bränt sig typ på plattången alltså. Utan kritvitt. Som ett lik). Ska låta förbanden sitta till imorgon så får vi se hur fingrarna mår då. En mindre trevlig kväll blev det iaf.


Nu ska jag snart lägga mig. Hoppas på en mer turlig dag imorgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar