.

.

söndag 15 juni 2014

Endometrios


Söndag idag och imorgon ska jag göra min första dag på sommarjobbet. Eller jag ska gå med bredvid imorgon så jag lär mig hur allt ska göras innan nästa måndag när mitt schema börjar och jag ska sköta arbetsuppgifterna på egen hand. Så imorgon gör jag mitt första pass, ett kvällspass 14-22. Nervös? Såklart.

Igår var jag inte bloggsugen. Dagen tillbringades dels med lägenhetsfix och dels med Sebastian i stan. Lite shopping (dock ej för min del), sol och så. Jättemysigt. Sen fick jag även ett armband av min bästis. Ni vet väl att det finns "fuck cancer"-armband? Det finns även "fuck endo"-armband och ett sådant hade Sebbe köpt till mig. Endo står för endometrios och endometrios är min kroniska livmodersjukdom jag inte berättat om. Det är den som ger upphov till mina magsmärtor och sjukdomen kan i många fall vara ett rent helvete. Jag har tidigare valt att inte skriva om min sjukdom. Har tyckt det känts jobbigt och sådär, då jag fick diagnosen för ca 10 månader sen efter en hel livstid med magproblem. Men nu känner jag att jag inte tänker hålla käften mer, jag vill inte behöva dölja min sjukdom. Jag menar, jag har ju inte bett om den och jag tänker inte låta den hämma mig. Nu, efter rätt diagnos har jag äntligen börjat med medicinering och även om det kan göra så ont så jag bara vill dö så finns det ett ljus i tunneln. Efter sommaren får jag förhoppningsvis ännu bättre behandling och ännu fler svar, då jag ska genomgå en operation som kan ge lite bättre bild över hur det ser ut i min lilla mage. Hittills har jag bara gjort en MR-röntgen. Jag ska berätta mer om endometriosen någon annan gång men just nu har kag ingen lust. Kanske ikväll om jag bloggar från datorn. Tillbaks till ämnet - Sebbe hade köpt ett sånt "fuck endo-armband" till mig. Han, som så många andra i mitt liv vet vad jag genomgår och armbandet kändes som ett stöd för mig. Så det var en väldigt fin present att få, blev faktiskt lite rörd. Tack fina, underbara för det.

Nu däremot ska jag och Ozcar till stan och köpa lite saker till lägenheten som behövs. Ni ska få se lite bilder på lägenheten sen förresten. Så stay tuned :D puss sålänge!

Två bilder från idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar