.

.

fredag 2 september 2016

Vart ska man börja.....


Ja, vart ska man börja? Tänkte ju satt igång med bloggandet redan i måndags eftersom jag var lite ur form innan dess, problemet är bara att jag fortfarande är ur form. Nu är jag dessutom stressad också för det schemat vi har nu är inte att leka med alltså. 

Har sammanlagt 35 (är inte helt hundra på att det är exakt 35 den som berättade det för mig kan ju ha räknat fel) examinerande uppgifter denna termin i form av seminarier, skriftliga inlämningsuppgifter både i grupp och individuellt, redovisningar, opponeringar och praktiska prov. Utöver det väntar sex veckors praktik PLUS en tenta som i princip är sjuksköterskeprogrammets motsvarighet av nationella proven. NKSE kallas den tentan och det står för nationell klinisk slutexamination för sjuksköterskeexamen. Tentan görs i två delar - en skriftlig och en praktisk del och den praktiska delen examineras någon gång under praktiken. Då får jag under några timmar vara sjuksköterska till en patient jag inte vårdat tidigare och så ska en sjuksköterska följa och observera mig under de timmarna och föra protokoll. Nervös? Svar ja. NKSE skriftligt och praktiskt + sex veckors praktik är då UTÖVER de andra 35 momenten. Så det är en hel del denna termin. Och visst, alla seminarier och inlämningsuppgifter är inte jättestora, vissa är mindre och andra är större, men 35 obligatoriska moment är ganska saftigt ändå utöver praktik och NKSE. Så ja. Jag är lite stressad.



I måndags tänkte jag börjat blogga igen, som sagt. Var fortfarande inte riktigt i form, men tänkte börja lite smått ändå. Tills jag gick till kursintroduktionen och fick information om den kommande terminen. Då tog det stopp. Och den formen jag hade lyckats komma tillbaka till försvann helt. Så sen i måndags har jag varit både ur form OCH stressad utav bara helvete.

Nu börjar jag få lite struktur. Skrivit upp datum för alla viktiga inlämningar, seminarier, praktiska prov, ja ALLT i ett dokument på datorn. Färgkodat. Individuella uppgifter i grönt, gruppuppgifter i rosa. Och så vidare. Jag har börjat få lite struktur. Nu ska jag bara överföra allt detta i min kalender också så kanske jag kan börja landa sen.




Förutom att jag blev fullkomligt chockad av hur mycket som kommer i skolan framöver, har jag haft lite privata olägenheter. Inget jag tänker ta upp i bloggen men det har varit lite jobbigt. Och det har varit mycket med magen, förra helgen hade jag så ont att jag typ ville lägga mig och dö. Så ja, det har varit mycket. Och ja, det har varit jobbigt. Det har varit så jobbigt att jag knappt svarat när någon hört av sig, varken på sms eller via telefon. Och sån är jag nästan aldrig. Så ja. Det blev lite mycket. Skola, privatliv, smärta på samma gång. Men nu börjar det strukturera upp sig litegrann åtminstone. Så nu orkar jag blogga lite smått igen.


Ja, där har ni min lilla förklaring. Tänkte skriva lite om vad jag gjort i veckan samt visa vad som kommit i paket till mig på posten men det blir lite för mkt i ett och samma inlägg. Så vi börjar såhär. Imorgon kan jag berätta om veckan som varit. Men vi börjar såhär.




Hade väl gjort typ allt för att få spola tillbaka tiden hit. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar