.

.

fredag 10 april 2015

Tankar, "träning" och min dag.


God kväll på er, läget? Själv sitter jag i skrivande stund i soffan och både har ont i magen och ont i magen haha. Ont i magen på det "vanliga" endometriossättet och ont i magen i form av lätt träningsvärk.

Det är nämligen så att jag de två eller om det är tre (?) senaste kvällarna har kört lite situps här hemma. 100 stycken om dagen plus 50 squats tänker jag köra nu i princip varje dag i ett tag framöver för att bygga upp musklerna. Dessutom kör jag några träningsövningar jag googlade fram för bäckenbottenmuskler och ryggmuskler och såklart situpsen då för magmuskler då som kan hjälpa till att ta bort lite endo-smärta. Vet inte riktigt om jag tror på att starka muskler kan förbättra en kronisk sjukdom som sitter innanför musklerna, men det är väl värt ett försök.....dessutom kan jag behöva tighta till mig lite, slipper jag ha ångest över all choklad jag tycker om att äta haha...:) Så även om det inte skulle  hjälpa mot endometriosvärken så är det ju positivt då jag får en stärkt mage och rygg.

Helst hade jag typ velat gå ut och jogga också då jag tycker det är ganska skönt och jag vet att jag snabbt kommer i form av att springa, men jag vet inte om min mage pallar det just nu. Tyvärr alltså. Så även om styrketräning inte är något jag tycker är roligt för fem öre får jag väl köra lite hemmastyrka tills jag kommer på något roligare som magen klarar.

Är sjukt sugen på att börja rida igen, inte ha en egen häst varje dag i veckan och inte heller rida lektion en timma i veckan på ridskola utan snarare typ vara medryttare eller skötare på någon häst 2-3 dagar i veckan. Hade passat mig perfekt. Magen hade nog hatat det men JAG hade nog behövt det, dels för att det är fruktansvärt roligt och ett stort intresse i mitt liv, men även för att ha en zon där jag kan koppla bort allt och bara fokusera på häst. Jag har funderat i banorna på andra sporter också men det jag verkligen tycker är riktigt riktigt kul är ju ridning och gymnastik och eftersom min kropp förmodligen inte håller för gymnastik så blir det ju ridning kvar. Så det skulle jag vilja göra - sköta en häst några gånger i veckan. Borde kolla upp om det finns något sånt här i Göteborg, eller i närheten.

Får bli en liten hästbild, inlägget till ära. Jag och min fina älskade Tom. 
Tänk att han skulle blivit 35 år i år ifall han hade levt. Världens finaste häst, alltid. 

 
Jaja - nu till helt annat - vad har jag gjort idag? Först var jag i skolan och gick på lektioner, en var superintressant med en jätteduktig smärtläkare som höll i föreläsningen. Verkligen värd och bra föreläsning!!! Den andra, nja.... Efter skolan åkte jag hem och fastnade vid datorn i plugg ett bra tag. Sen skulle jag lägga mig och vila men då fastnade jag i bloggar istället haha. Sen pluggade jag lite till, kollade en film och sen pluggade lite till igen. Håller på att analysera mina fyra artiklar och det tar ju typ 100 år att ta sig igenom en - därav allt mitt pluggande idag. Har åtminstone fått gjort+skickat in en liten uppgift som skulle in idag samt kommit igenom ungefär hälften av mina artikelanalyser. Uppgiften ska inte vara inne förrän nästa onsdag så jag har några dagar på mig. När artiklarna väl är färdiganalyserade är det värsta jobbet klart, då tar det inte lång tid så jag tänkte få klart dom innan helgen är slut för då har jag måndag, tisdag och halva onsdagen på mig att skriva och det räcker gott och väl.

Aja, det var i princip min dag. pluggpluggplugg och lite film och lite chill. Superkul va? haha. Imorgon blir det ingen skola iaf så då ska jag nog försöka ta mig igenom en till artikel. How fun sounds that? haha.

Nu däremot ska jag lägga mig, så jag inte sover bort heeela dagen imorgon haha. Godnatt på er :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar