.

.

måndag 2 februari 2015


Vilken jävla rolig dag alltså :D hade simulering idag vilket innebar att vi skulle ta hand om en akut sjuk "patient". Patienten var en docka som andades och grejer. Så var vi i team tre&tre och fick gå ut ur rummet medan läraren berättade för de som var kvar i rummet hur vårt fall skulle vara uppbyggt. Sen släpptes vi in i akutrummet och skulle, utan att få veta något innan, behandla den akutsjuka patienten. Fick kolla andning, blodtryck osv och koppla på patienten EKG och POX mm för att kunna ta reda på vad det var för fel på patienten och utifrån det skulle vi agera och ta till åtgärder för att hjälpa patienten.  Riktigt spännande faktiskt att inte veta förrän man kom in i rummet vad man hade för patient framför sig och vad som skulle göras, vi fick som team komma fram till åtgärder och så och i takt med de olika åtgärderna så blev patientens värden förbättrade eller sämre. Så det var som "på riktigt" liksom och man fick en känsla för hur det är att arbeta under tidspress och med en patient som kanske dör om man inte hjälper den tillräckligt fort.

Och samtidigt som teamet tog hand om patienten satt resten av gruppen och tittade på och observerade för att kunna ge kritik efteråt. Trodde det skulle vara sjukt läskigt att agera framför gruppen men det glömde man bort direkt när man satte igång haha, så det var jätteroligt. Jag kommer bli en GRYM sjuksköterska ;)

Nu är jag påväg hem och ska hem och ta det lugnt med min kisse. MYS! En rolig dag satt verkligen inte helt fel mitt i allt jobbigt. Det är sånt som får en att orka när man egentligen inte orkar haha.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar